Et indblik iKYOKUSHINKAI KARATEs HISTORIE I DANMARK1967 - 1985
af Sensei Søren Sandersen 4. Dan
(har selv trænet fra 1979, startende på ørnevej 30)efter interview af bla.Shihan Flemming Jinzen Shröter.

I 1966 stod Jørgen Albrechtsen uden instruktør og søgte derfor oplysning om de forskellige karatesystemer. Han syntes at Mas. Oyamas Kyokushinkai Karate var det mest realistiske og mest effektive karate system, og han fik derfor kontakt med Sosai Mas. Oyama i Tokyo og i 1967 tog han på et tre måneders intensivt træningskursus i Amsterdam under personlig ledelse af Jon Bluming 10. Dan (den gang 6. Dan), som var manden som bragte Mas. Oyamas Kyokushinkai karate til Europa. Efter dette kursus blev Jørgen Albrechtsen gradueret til 1. kyu og startede efter sin hjemkomst sin første karateskole i Danmark. I 1968 blev han gradueret til 1. Dan i Amsterdam af Jon Bluming. han rejeste til Tokyo i 1969 hvor han mødtes med Sosai Mas. Oyama hvor han fik sit instruktørcertifikat.
Jørgen Albrechtsen har siden 1967 åbnet Kyokushinkai karate skoler i 15 byer og havde Europas største karateskole i København, han trak sig fra Kyokushinkai karate i 1983 og overlod posten som landsrepræsentant til O- Sensei Hans Christian Juul Hansen 3. Dan, der på dette tidspunkt var hans højre hånd og fuld tids instruktør gennem mange år. Fra at været en privat virksomhed og Danmarks største Karate forbund med 5000 medlemmer blev kyokushinkai karate og Danmarks første Karate klub i København 1984 nu underlagt de demokratiske foreningsregler med vedtægter og en valgt bestyrelse.

Efter mange politiske konflikter og tovtrækkeri mellem Kyokushinkai Karate Dojo København, Kyokushinkai Karate Dojo Roskilde og Humbertus Butz fra Kyokushinkai karate Dojo Bryggervangen blev Humbertus Butz Danmarks anden Branchchief for Sosai´s IKO i Danmark i 1987. Senere efter Sosai’s død i 1994, udpegede Matsui, verdensmester fra 1987, sig selv som den person der skulle overtage Sosai`s Kyokushin karate. Senere kom det frem at der var flere ting som ikke var helt efter som de skulle være når, og Sosai`s familie anlægger flere retsager mod Matsui som de vinder og efter 10 års juridisk kamp vinder de Sosai’s originale IKO Honbu Dojo tilbage. I mellemtiden er der stiftet flere nye internationale kyokushinkai karate organisationer. Kyokushin Karate Dojo København og flere andre kyokushin Dojoer beslutter sig for at blive medlem af den International Shinkyokushin organisationen som i dag med sine 10 Dojoer er Danmarks største Kyokushin karate organisation I Danmark. I Danmark er der pt 5 Kyokushin karate organizationer: World Karate organization Shinnkyokushin, Kyokushin-kan (Royama), Jon Bluming`s Kyokushin Budokai, Matushima Group og Matsui`s Kyokushin Organization.

Shihan Flemming Jinzen er i dag udpeget som Chairman for Kyokushin-Kan. Han har indtil 2008 været Vice Chairman og Daishihan for IBK Kyokushin Budokai under Jon Bluming, men trak sig tilbage under EM i Berlin 2008 for at støtte Sosai`s familie. Shihan Jan Bulow er Branch Chief for Shinnkyokushin, Humbertus Butdz er ikke længere medlem af Matsui kyokushin organization.

Danmarksmesterskaberne i den første periode fra 1972 til 1982.
Det første Danmarksmester i Kyokushinkai karate blev afholdt i 1972 og vundet af Jes Vilsbæk 1. Kyu., den anden Danmarksmester 1973 var Jes Ringvig, den trejde Danmarksmetser 1974 var Jørgen Lauring.I 1975 blev Danmarksmesterskaberne delt op i tre vægtklasser,( letvægt -70kg, mellemvægt-75kg og sværvægt+ 75kg), det var først i 1979 at Danmark fik afholdt det første danmarksmesterskab efter de originale japanske kyokushin karate kumite regler, efter k.o., ingen vægtklasser og uden beskyttelse.

Den eneste kyokushin karate fighter som har vundet et Kyokushin karate Danmarksmesterskab i fire vægtklasser er Flemming Jinzen, han vandt DM i mellemvægt 1976, DM i letvægt 1977, DM i sværvægt 1978, DM i åben klasse 1979 (første gang Danmarks mesterskaberne blev afviklet efter de japanske knock out regler uden vægtklasser og uden beskyttelse), han vandt DM i 1980 i mellemvægt og samtidig også i åben klasse, han vandt DM i 1981i sværvægt var med kun to vægtklasser hans ven Tonny Jensen vandt DM i letvægt og han vand selv DM i sværvægt.

Den eneste danske Kyokushin karate fighter som har vundet et Europamesterskab i Kyokushin Full Contact Karate før Sosai Mas. Oyamas død i 1994 er Flemming Jinzen som trænede i Honbu Dojo København han vand EM 1982 i London i mellemvægt både i kumite og Tameshiwari. Der skulle gå 13 år før en dansker igen kunne kalde sig fro European champion i Kyokushin Karate, Der er her tale om Nicholas Petas som er den første dansker der vinder EM efter Sosai `s død. Nicholas P er den eneste dansker der har gennemført enushi deshiperiode på 3 år i HONBU Japan.

Klaus Rex blev i 1984 valgt som chefinstruktør og bestod graduering til 3. Dan han fungeret som direktør og chefinstruktør for Danmarks største kyokushinkai karate Dojo på Ørnevej 30, København N. Han var også den person som gjordet klubben på Ørnevej til Danmarks mest vindende klub da han selv vandt sølv ved EM i 1985 hvor han vinder over Michael Wedel Holland og taber til Andy Hug i finalen, Danmark fik samtidig to bronzemedaljer, Frank Petersen 1. Dan EM bronze i letvægt og Lars Jensen 2. Kyu EM bronze i sværvægt.

Det sidste officielle Danmarksmesterskab i Kyokushin karate blev afholdt i 1981, det blev vundet af Flemming Jinzen og var hans syvende DM i træk. Danmarksmesterskaberne i 1982 blev aflyst på grund af manglende tilmeldinger af frygt for at skulle risikerer at møde Shihan Flemming Jinzen og Shihan Jan bulow, derfor blev der lavet en superbout kamp mellem Shihan Jinzen VS Shihan Bulow, Flemming vinder i anden runde med alle dommerstemmer, året før havde Flemming Jinzen besejret Jan Bulow på Ippon.

1967-1971
Sosai mas. Oyama stiftede Kyokushinkaikan Karate i 1956. Danmarks første Mas. Oyamas Kyokushinkai karate Dojo åbnede den 1. september 1967 på Vester Borgerdydsskolen i Helgolandsgade i København af Sempai Jørgen Albrechtsen den gang 1.Kyu. På dette tidspunkt var det overvejende mænd, som trænede karate. Medlemstallet var begrænset men efter de populære Bruce Lee Kung Fu film begyndte skolen at vokse da den i 1971 flyttede til Brønshøj skole. Interessen for karate er ikke tilfældig idet han valgte karaten efter først at have trænet judo og jiu-jitsu. Efter dette begyndte han at træne Goju karate hvor han blev 2. kyu i 1965.

Den første Kyokushinkai karate træningslejr blev afholdt i marts 1971 under ledelse af dengang Sempai Jørgen Albrectsen 1.Dan, Sempai Jan Kullmann 1. kyu og Sempai Jes Ringvig 1. kyu. Efter en deltagele på den Internationale træningslejr i Holland fik de to før nævnte 1. Dan som de første i Danmark efter Jørgen Albrectsen.

I november 1971 fik Danmark besøg at den dengang højeste graduerede udenfor Japan, og præsident for Kyokushinkai Karate i Europa, Shihan Jon Bluming 6. Dan. Allerede den gang var Kaicho Jon Bluming 10. Dan meget respekteret og anerkendt i Japan af Sosai Mas. Oyama 10. Dan. Sosai Mas. Oyama. Udtalte i 1965, da kaicho Jon Bluming fik tildelt 6. Dan at han ville trække sig tilbage og fratage Jon Bluming sin 6. Dan grad hvis der var nogen i verden som kunne vinde over ham i kamp. Der har gennem årene været nogle få som har prøvet men uden held.
Under dette besøg blev Jørgen Albrectsen gradueret til 2. Dan.

1972
Sommer 1972 blev der afholdt den første store sommertræningslejr. Sommerlejren fik besøg af Shihan Loek Hollander 5. Dan. Allerede i slutning af 1972 blev Jørgen Albrechtsen gradueret til 3. Dan. Det blev også året hvor Danmarks første danmarksmester i Kyokushinkai karate blev kåret. Det var Jes Vilsbæk 1. kyu.

1973
Den 1. januar 1973 flyttede skolen til nye lokaler på Ørnevej 30 i København, hvor der blev mulighed for at træne alle ugens syv dage. I 1973 startet den egentlig store udvikling indenfor karate i Danmark. Som følge af Kyokushinkai karate opvisninger efter en bølge af forskellige karatefilm og Sosai Mas. Oyamas besøg i Danmark. Ved danmarksmesterskaberne blev Jes Ringvig Danmarks anden Kyokushinkai karate Danmarksmester.

1974
Hele 1974 bar præg af den store medlemstilgang, som resulterede i en udvidelse på Ørnevej, som følge af dette var skolen nok den største skole i verden med 1500m2. med et medlemstal på mere end 2000.

Jørgen Lauring blev den tredje danmarksmester i Kyokushinkai karate.

I dec. 1974 blev Jørgen Albrechtsen gradueret til 4. Dan og Sensei Hans Chr. Juul Hansen blev gradueret til 1. Dan.

1975
Shihan Tadashi Nakamura 7. Dan og Shihan Shigeru Oyama 7. Dan kom til Danmark. De skulle lave opvisning i forbindelse med årets danmarksmesterskab som i Sværvægt blev vundet af Sempai Ib Larsen, mellemvægt af Sempai Michael Voigt, Sempai Humberto Budtz vandt i letvægt.

Det var året for Danish Cup og Sempai Jinzen havde allerede som 5.kyu vundet over højere graduerede og udtagelseskampe til Danish Cup 1975 var ingen undtagelse, men på grund af politik og det ikke så godt ud for Danmarks sort bælter, hvis de tabte i et mesterskab til en simpel 3. kyu. Derfor måtte Flemming ”Jinzen ”Schrøter vente til han fik 2. Kyu og kunne vinde DM for første gang 1976.

Det var også året hvor Sempai Jeanita Albrechtsen blev gradueret til 1. Dan og blev Danmarks første kvinde som blev gradueret til sort bælte. Der var omkring 3000 medlemmer.

1976
Danmark have den store ære at få besøg af den første Kyokushinkai karate verdensmester fra 1975, Sensei K Sato fra Japan. Det var også året hvor DM blev afviklet i 3 vægtklasser.

Sempai Michael Raavig vandt i letvægt, Sempai Flemming Jinzen Schrøter vandt i mellemvægt og Sempai Brian Rhode vandt i sværvægt. Der var omkring 5000 medlemmer i Kyokushinkai karate og 6 skoler fordelt over hele landet.

Sempai Flemming Jinzen Schrøter vinder det første sjællandsmesterskab.

Dette blev også året hvor fire personer brød med Sensei Jørgen Albrechtsen og startede deres egen karate skole. Det var Humberto Budtz, Ib Larsen, Michael Voigt og Brian Rhode alle tidligere danmarksmestre, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter blev tilbudt at følge med den nye karate skole, men ønskede ikke at være illoyal og mente også at han havde meget at lære under Mas. Oyamas Kyokushinkai karate.

1977
Det blev året hvor der kun var 2 vægtklasser -72kg og +72 kg til danmarks-mesterskaberne. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter, vandt sin andet danmarksmesterskab i letvægt og bofælle ven og træningspartner Sempai Peter Jensen vandt i sværvægt.

Sempai Flemming Jinzen Schrøter vinder Sjællandsmesterskaberne for anden gang. Jørgen Albrechtsen beslutter at den Jyske mester skal kæmpe mod den Sjællandske mester, på trods af 30 kg vægtforskel vinder Shihan Jinzen med alle dommerstemmerne efter første omgang. Kyokushinkai karate kunne fejre 10 års jubilæum. Som den anden i Danmark blev Michael Raavig gradueret til 2. Dan. Der var omkring 5.000 medlemmer og 10 skoler over hele landet.

1978
Det blev året hvor DM blev opdelt i to klasser en for sort bælter og en for kyu grader. Man kan kun formode, at det skyldes Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. kyu suveræne styrke og at han allerede havde vundet to danmarksmesterskaber og to sjællandske mesterskaber, med deltagele af sortbælter, men at de var chanceløst overfor Flemming ”Jinzen ”Schrøter suveræn teknik og styrke på en vægt på kun 71kg. Flemming ”Jinzen ”Schrøter vandt sit trejde DM i træk (i sværvægt) med en vægt på kun 71kg. Der var omkring 4.500 medlemmer.

Flemming Jinzen Schrøter vinder overbevisende sit tredje sjællandsmesterskab.

Det blev året hvor Danmark stillede med Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter og Sempai Mitas til det første Europamesterskab i London. Efter ikke have sovet i 24 timer på grund af fly problemer vandt han tre kampe og i den tredje kamp mødet Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter den tidligere verdensmesteren i prof thaiboxing Lucin Carbin fra Holland, som senere vandt EM 1978. De kæmpede 4 forlængelser, Lucin Carbin fik 4 advarsler og skulle havde været diskvalificeret, men på grund af politik mellem England og Holland blev Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter, på grund af uafgjordt fire omgange skal man finde afgørelsen på vægt, den letteste kæmper vinder kampen, og Jinzen taber på vægt til den kommende europamester og får en 8 plads til sin første internationale turnering.

1979
Blev året hvor Danmark for første gang nogensinde skulle afholde et danmarksmesterskab efter de japanske knock out regler. Vinderen ville automatisk blive udtaget til VM i japan. Det ville sige ingen vægtklasser, ingen fod og skinnebens beskyttelse og der blev indført tameshiwari (gennembrydning)som Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 71kg vandt helt suverænt både danmarksmesterskaberne og gennembrydningen.

Under stævnet blev der givet opvisning af Shihan Shigeru Oyamas 7. Dan og Shihan Miyouki Miura 5. Dan. Som under prøverne fik skåret en dyb flænge i tommelfingeren med et samurai sværd.

Det var året for den første landskamp mellem Danmark og Sverige:
Sverige vandt 8-2. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter var den eneste fra Danmark som vandt begge sine kampe. Jan Bulow møder Dolf Lundgren Sverige og taber sin kamp. Ved dette stævne var Sensei Brian Fitkin 4. Dan fra Sverige dommer sammen med Jørgen Albrechtsen. Det var også året hvor Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter udførte en af de vanskeligste gennembrydnings-teknikker indenfor karate. Han slog for første gang halsen af en fritstående flaske uden at den væltede med et håndkantslag overfor et 2000 mennesker. Det var også det år hvor Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter fik sit 1. Dan.

1979 var også året hvor det 2. World Open Kyokushin knock down karate tournament (ingen vægtklasser)blev afholdt i Tokyo. Her stillede Danmark med den fire dobbelt danmarksmester Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter, John Mc Sherry, Ole Videbæk, Per Jensen. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter fik en flot 10 plads med en vægt på kun 71.kg efter at have vundet 3 kampe b. la. ved at knock out den Australsk mester og vundet over en professionel thaiboxer, men efter en alvorlig skade under udførelsen af tameshiwari den sidste dag med albuen, hvor triceps musklen sprang og han ikke kunne bruge højre arm kæmpede han to kampe med kun en arm. Hans sidste kamp tabte han til, den gang sensei Bernard Creton 3. Dan fra England efter 8 min. Kamp. Creton får en flot 6. plads. Danmark havde på dette tidspunkt omkring 4500 medlemmer.

Sempai Jinzen havde dog vakt så stor opmærksomhed i Japan at han huskes den dag i dag som ” Technician Jinzen ” from Denmark.


1980.
Her blev danmarksmesterskaberne afholdt i to vægtklasser, og de to Danmarksmester skal møde hinanden i et åbent DM. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 71kg vandt sit femte i træk DM i mellemvægt og Jan Bülow vandt DM i Sværvægt. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter skal så møde Jan Bulow i den åbne klasse og blever dermed 6 dobbelt danmarksmester. Endvidere slog han også ved denne lejlighed verdensrekord som den første nogensinde at slå halsen af tre flasker uden at de væltede. se. video klip på youtube.com med Flemming Jinzen vs jan Bulow og bottel cut.

Sensei Hans Chr. Juul Hansen blev gradueret til 3. Dan af Shihan Loek hollander 7. Dan. Danmark havde omkring 3000 medlemmer.


1981
Da det var begrænset med mesterskaber i Danmark, deltog Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan 72 kg i British Open i London 1981 i mellemvægt. Efter at havde kæmpede og vundet 5 hårde kampe, møde han i finalen den Britiske mester Sempai Glen Sharp 2. Dan fra England som kun havde kæmpet 3 kampe. Efter flere forlængelser uden afgørelse blev Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter bortdømt, men vandt en flot sølvmedalje. Flere fra det engelske publikum protesteret helt vild over denne uretfærdighed.

Det var også året hvor Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2.Dan blevet opereret i sin højre arm og fik syet sin triceps muskel fast som sprang under gennembrydningen i Japan under VM 1979. Så ingen forventede at han ville stille op til årets DM. Dette var heller ikke hensigten da han ikke havde trænet i 3 måneder. Men Shihan Jørgen Albrechtsen 5. Dan anmodede Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan om at ville prøve at stille op i sværvægt. Så det gjorde han uden forberedelse. I semifinalen mødte han Sempai Jan Bülow 95 kg, som tabte til Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter efter første runde på knock out (Ippon) med dybt stød til kroppen og kampoverlegenhed.

I finalen mødte han Danmarks største talent Sempai Lasse Ebskov 1.kyu 92kg og næsten 2 meter høj. Efter en meget hård første omgang og tre hård forlængelse, hvor Sempai Lasse Ebskov efter flere hårde træffer opgiver at forsætte kampen, vinder Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter som den eneste i Danmark nogensinde sit syvende DM titel i træk.

Senere har Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter udtalt at denne kamp har været hans hårdeste kamp nogensinde !

Stævnelægen overlæge Bent Ebskov som dagligt var overlæge på Rigshospitalet, var dybt rystet over at hans søn skulle kæmpe så hård en kamp og forbød ham at han aldrig igen måtte kæmpe til en karate turnering slet ikke mod Sempai Flemming Jinzen Schrøter. Dette med henblik på at Lasse Ebskov læste til læge og skulle træde i hans fars fodspor som kirurg.

Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter blev gradueret til 2. Dan efter indstilling fra Sensei Hans Chr. Juul Hansen 3. Dan.


1982
Det blev året hvor det andet Europamesterskab i Kyokushinkai karate skulle afvikles i London. Der var stor spænding omkring dette års europamesterskab i mellemvægt. De bedste fra hele Europa stillede op. Glen Sharp fra England, Nick De Costa fra England, Andy Hug fra Schweiz, Flemming Jinzen Schrøter fra Danmark.

Danmark stillede med 3 kæmper, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan i mellemvægt, Sempai Jan Bülow 1. Dan i letsværvægt og sempai Tony Jensen 1. kyu i letvægt. Sempai Jan Bülow fik en alvorlig knock out i sin første kamp efter 10 sekunders kmap med et baglæns cirkelspark til hovedet som slog ham helt ud og sempai Tony Jensen blev knock outet med et dybt stød i sin første kamp.

Den syvdobbelte danmarksmester, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan vandt Europamesterskaberne i mellemvægt efter at han helt suverænt og overlegent have besejret Nick Da Costa fra England i finalen. Han fik også guld i Tameshiwari og blev dermed Danmarks første og eneste dobbelt Europamester.

Efter Europamesterskaberne kom Shihan Loek Hollander 7. Dan hen til Sempai Flemming Jinzen Schrøter og roste ham for sit helt fantastisk kampøje. Som han sagde Tecnician Jinzen var en stor fighter. Det var store ord for en så højt gradueret.

Men velfortjent ros til Danmarks absolut største kyokushinkai karate konge gennem tiderne.

Da det ikke var mulig at få nogen til at stille op til DM af frygt for at risikerer at skulle møde Sempai Flemming ”Jinzen” Schrøter var det ikke muligt at afholde et officielt DM. Derfor blev det aftalt at de to danmarksmester fra 1981 Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan 72kg og Sempai Jan Bülow 1. Dan 95kg, skulle møde hinanden i en åben kamp efter japanske kamp regler. Hermed fik Sempai Jan Bülow 1. Dan også chancen for at få en revanche for sit nederlagt til Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan i DM 1981 i den åben klasse.

Der var stor spænding om udfaldet af denne kamp dels håbede mange at Danmark omsider kunne få en ny karate mester, mens andre ikke kunne forstille sig at Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan nogensinde ville tabe en kamp på dansk grund, da han gennem så mange år havde vundet alt hvad han havde stillet op i.

Det var en hård kamp hvor Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan fik lavet en hård fodfejning som kastede Sempai Jan Bülow i gulvet og hermed scorede et Wazari (halvt point), da kampen skulle starte igen stod de to kæmpere alt for tæt på hinanden en fejl fra kamplederen Sensei Jørgen Albrectsen. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan ser ikke det knæspark som rammer ham lige på hagen, hvorved han falder til gulvet men kommer op igen på et split sekund. Sempai Jan Bülow scorede et warzari, så kampen er lige og første rundt ender uafgjort.

Da kampen forsætter i den forlængede kamptid, virker det som om at Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter ikke ville give Sempai Jan Bülow chancen for at få overtaget så han kæmper med fuld styrke med slag, spark og stød som gør at han Sempai Jan Bülow aldrig kom tilbage i kampen og han vinder med alle dommerstemmer. "

Det mest fantastiske ved denne kamp var at fra det øjeblik hvor Sempai Jan Bülow 1. Dan , rammer Sempai Flemming ”Jinzen ” med knæ til kæben og Sempai Flemming ”Jinzen ”falder til gulvet, husker han ingen ting, han har simpelthen fået et black out men hans hjerne var ikke klar over det. Sempai Flemming ”Jinzen ” kæmpede kampen færdigt uden at være vågen, det har simpelthen været en overlevelse tilstande, refleks måske Mu Shin tilstande som gjorde at Sempai Flemming ”Jinzen ”kunne gennemføre kampen. Han vågner først op efter at hans ven Shihan Peter Hedegaard 5. Dan ser der er noget galt og følger ham ud af salen og ud til frisk luft hvor han pludseligt vågner op og siger hvad laver jeg her.

1983
Efter en pause på flere år blev det besluttet at afholde vintertræningslejr efter japanske principper. Dette blev starten på en række af vintertræningslejre som blev afholdt i Helsingør. Vinterlejren blev ledet af Sensei Hans Chr. Juul Hansen 3. Dan og Europamester Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan.

Det var også året hvor hovedskolen bliver lavet om til en forening med hjælp fra Sempai Allan Mylius Thomsen hvor Sensei hans Chr. Juul Hansen 3. Dan blev formand. Den 23. april 1983 afholdt karateklubben på Ørnevej for første gang ordinær generalforsamling.

Sensei Hans Chr. Juul Hansen 3. Dan. Blev valgt som formand.

I foråret blev Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan som officielt Europamester inviteret til at deltage i Holland Open som var inddelt i to vægtklasser – 76 kg og + 76 kg, men efter indvejning af Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan, der havde en vægt på 73,5 kg tillod arrangørerne sig pludseligt at ændre vægtklassen til – 73 kg, Således at Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter var nød til at tage den vovede opgave at deltage i åben klasse, hvis han ønskede at deltage. Årsagen til dette var at deres Hollandske Mester i – 76kg klassen vejede – 73 kg og han skulle kæmpe en meget vigtig kamp på Hollandsk TV ugen efter dette stævne. Da man ikke ville risikerer at han skulle møde den regerende Europamester Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan flyttet man vægtklassen til – 73 kg så Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter var nød til at stille op i åben klasse, hvilken nok var lidt vovet, når vi taler om Holland med en vægt på kun 73,5 kg. Da Sempai Jinzen havde rejst den lange vej kunne han lige så godt stille op. Det ville være god træning og efter hans mening en god måde at teste sig selv på. Selv om han havde forberedt sig på at kæmpe i sin egen vægtklasse.

I hans første kamp mødte han den Jugoslavien sværvægtsmester som han vandt over, derefter mødte han Ceno Marxer fra Liechtenstein der blev nr. 7 ved kyokushinkai verdensmesterskaberne i 1979, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter vandt med alle dommerstemmer, Derefter mødte han Sensei Koen Scharrenberg 3. Dan som blev nr. 11 ved kyokushinkai karate verdensmesterskaberne 1979, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter vandt med alle dommerstemmer efter første omgang, næste kamp var mod den Schweiz mester Andy Hug som senere blev både dobbelt europamester i sværvægt, verdensmester i prof thaiboxing og K1- vinder 1996. Under første runde blev Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter ramt på kæben af Andy Hug med et kraftfuld baglænsspark og brækkede kæben, men uden at nogen opdagede det forsatte han kampen. Efter en forlængelse vand Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter med alle dommer stemmerne og kampen blev kåret som den flotteste kamp i hele stævnet.

Med storslået teknik og styrke havde Sempai Jinzen 2. Dan kæmpet sig frem til finalen på trods af en brækkede kæbe valgte han at stille op fordi han havde høre at den 95kg tunge og 2 meter høje Sensei Michael Wedel 3. Dan skulle være rigtigt dygtig, han ville gerne møde ham for at selv blive dygtigere. Det var en kamp som startet i et voldsomt tempo, hvor det lykkes Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter at ramme Sensei Michael Wedel med et cirkelspark i hovedet som sendte ham i gulvet, kort efter blev Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter selv ramt af et cirkelspark og brækkede endnu en gang kæben som slog ham helt ud. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter fik dobbelt kæbebrud. Det var første gang nogensinde at han havde tabte overbevisende, da han mødte den flere dobbelte Hollandske sværvægtsmester.

Arrangøren af Holland Open Shihan Gerry Groningen 5. Dan, der havde inviteret Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter til at deltage i Holland Open indstilleder Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter til 3. Dan som en æresgrad over for Shihan Loek Hollander 7. Dan, men fik afslag af politiske grunde. Men Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter fik også teknikker og fighter pokalen.

Senere samme år i oktober måned efter at Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan havde fået ståltråd ud af sine tænder stillede Danmark op i Mas.Oyamas Cup i Schweiz med fire kæmper. Det var Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter, Sempai Steffen Gebbel 1.Dan, Sempai Klaus Rex 1. Dan og Steen Digtsmed 1. kyu. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan vandt helt suverænt guldmedalje i mellemvægt ved at knock out besejre den Schweiziske mester, med et baglæns cirkelspark til hovedet i finalen. Sempai Klaus Rex vandt en flot sølvmedalje ved at tabe til den Schweizisk mester Andy Hug, Sempai Steffen Gebbel fik en 4 plads og Steen Digtsmed tabte sin første kamp til Andy Hug som vandt guld i sværvægt. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan var også den eneste i hele stævnet som gennemførte tameshiwari, Andy hug var den første som skulle gennembryde, han kunne ikke fordi alle brædderne var skæve og fugtige. Det var kun Sempai Jinzen som gennemførte gennembrydning af 4 fugtige brædder, men han brækkede også sin hånd og vandt guld i mellemvægt med en brækkede hånd. Derfor aflyste man hele tameshiwari konkurrencen for ellers skulle man diskvalificere alle deltagerne bortset fra Sempai Flemming ”Jinzen” Schrøter.

1984
Året startede med VM i Japan, Danmark var repræsenteret af Sensei Hans Chr. Juul Hansen 3. Dan som Coach, Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan, havde virket som landstræner for det Danske landshold, som foruden Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter bestod af Sempai Jan Bülow 1.Dan, Sempai Steffen Gebbel 1.Dan, Sempai Klaus Rex 1.Dan. Det var nok det bedste landshold Danmark nogensinde har haft til et VM.

Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan mødet i sin første kamp den Amerikanske mester i mellemvægt, det var en hård kamp med mange forlængelser som Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter til sidst vandt med alle dommerstemmerne, men han blev frygtelig skade og det påvirkede hans andre kampe. Hans anden kamp blev afsluttet på få sekunder da hans Irske modstander fik en alvorlig knock out med et cirkel spark til hovedet, hans tredje kamp var mod den 115 kg tunge og 2 meter Henry Bossmann fra Sydafrika, det blev en hård og lang kamp med mange forlængelser som ende med at Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter 2. Dan vandt på vægt på grund af 43 kg vægt forskel.Da kampen var færdig rejste Sosai Mas Oyama sig og bukkede for Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøteri respekt for Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøters store fighter ånd/ sande Kyokushin ånd…. Et bevis på meningen bag Osu.

Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter sidste kamp var mod den 190 cm store Sempai Davis Green 95 kg fra England. Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter var så skadet at han ikke kunne modstå Englænderens hårde angreb. Den første omgang blev uafgjort og Sempai Flemming ”Jinzen ”Schrøter tabte velfortjent efter den forlængede kamptid. Sempai Jinzen fik en 16 plads i det 3 World Open Kyokushin karate tournament. De andre fra Danmark blev ikke placeret.

Sempai Jan Bulow 1. Dan vandt sin første kamp på knock out på 9 sekunder, men tabte sin anden kamp, Sempai Steffen Gebbel 1. Dan tabte sin første kamp til en japaner, Sempai Klaus Rex 1. Dan vandt to kampe og tabte sin tredje kamp efter en fantastisk indsats.

Det første Danish Open bliver afholdt i 1985.

Af Sensei Søren Sandersen 4. Dan.

  Kyokushin Karate Nykøbing Sjælland - Vesterbro 35 - 4500 Nykøbing Sj. - Tlf: Torb.22373168 en løsning fra Klubmodul